Plafondreconstructie

Wij brengen nieuwe, geornamenteerde plafonds aan met aandacht voor detail. Door originele maatvoering en passende ornamenten is het alsof het plafond zich in de originele staat bevindt.

Onze passie is het afleveren opnieuw aangebrachte of gerestaureerde plafonds (plafondrestauratie) met lijsten en ornamenten. Zit uw plafond te los waardoor het niet meer te restaureren is? Wij dekken alles netjes af en halen het oude plafond er met beleid uit. De nieuwe pleisterdrager, zoals stucanet of gipsplaten, wordt met zorg aangebracht.

Wij maken hierbij gebruik van de originele maatvoering, passende ornamenten, hoekstukken en kloppende geprofileerde lijsten. Op verschillende monumentale locaties hebben wij plafonds en ornamenten gereconstrueerd of zelfs geheel nieuw ontworpen in originele stijl, zoals in het Teylers Huis en Huis Leyduijn.

Stuc bv levert naast ornamenten en lijsten uiteraard ook het gladde stucwerk van wanden en plafonds, keurig afgewerkt in een kleur naar keuze door middel van verfspuiten of rollen

Computertechniek

Voor het vervaardigen van klassieke lijsten op basis van de originele ontwerpen maakt Stuc bv gebruik van de meest moderne computertechnieken. Op deze manier ontstaat een exacte kopie van het origineel, dat niet van echt te onderscheiden is. ‘Het is precies zo geworden als bij de buren’, is een veelgehoorde opmerking.

© Copyright 2023 Stuc bv | Alle rechten voorbehouden.