• plafondeconstructie stuc

Plafondrestauratie

Als lid van Het Neerlandsch Stuc Gilde heeft Stuc bv alle expertise in huis om uw klassieke plafond te restaureren. Zorgvuldig herstellen wij geornamenteerde plafonds binnen het historisch interieur.

Onze passie is het afleveren van perfect gerestaureerde of opnieuw aangebrachte plafonds (plafondreconstructie) met lijsten en ornamenten. In een monumentale omgeving of bij u thuis streven wij naar het behouden van het authentieke plafond. Met zorg verwijderen wij de bestaande pleisterlaag en zetten (zekeren) wij de bestaande pleisterdragers, ornamenten, hoekstukken en lijsten weer vast.

Na het aanbrengen van een nieuwe pleisterlaag worden de bestaande lijsten en ornamenten onzichtbaar hersteld en kunnen wij waar nodig het lijstwerk completeren.

Dit beproefde concept hebben wij al in vele woningen, museumhuizen en musea mogen uitvoeren, zoals in het Tropenmuseum te Amsterdam, het Museum Van Loon en diverse particuliere woningen.

Stuc bv levert naast ornamenten en lijsten uiteraard ook het gladde stucwerk van wanden en plafonds, keurig afgewerkt in een kleur naar keuze door middel van verfspuiten of rollen.

Silberlingcollectie

Veel monumentale plafonds zijn aangebracht in de tijd van de stadsuitbreidingen, rond 1900. Vaak is daarbij gebruik gemaakt van ornamenten uit de ‘Silberlingcollectie’. Hiervan hebben wij de originele mallen en tevens de kloppende hoekstukken met bijpassende lijsten.

© Copyright 2023 Stuc bv | Alle rechten voorbehouden.