• plafondeconstructie stuc

Plafondrestauratie

Onze passie is het leveren van perfect gerestaureerde en nieuw aangebrachte plafonds (plafondreconstructie) met lijsten en ornamenten. In een monumentale omgeving of bij u thuis streven wij naar het behouden van het authentieke plafond. Hoe wij dat doen?

  1. Met zorg wordt de bestaande pleisterlaag verwijderd en zetten wij de bestaande pleisterdragers, ornamenten, hoekstukken en lijsten weer vast.
  2. Na het aanbrengen van een nieuwe pleisterlaag worden de bestaande lijsten en ornamenten onzichtbaar hersteld. Waar nodig kunnen wij het lijstwerk completeren.
  3. Naast ornamenten en lijsten, leveren wij uiteraard ook het gladde stucwerk van wanden en plafonds, keurig afgewerkt in een kleur naar keuze.

Dit beproefde concept hebben wij al in vele woningen, museumhuizen en musea mogen uitvoeren, zoals in het Tropenmuseum te Amsterdam, het Museum Van Loon en diverse particuliere woningen. Als lid van Het Neerlandsch Stuc Gilde heeft Stuc bv alle expertise in huis om uw klassieke plafond te restaureren.

Kies voor passie en kwaliteit!

Silberlingcollectie

Veel monumentale plafonds zijn aangebracht in de tijd van de stadsuitbreidingen, rond 1900. Vaak is daarbij gebruik gemaakt van ornamenten uit de ‘Silberlingcollectie’. Hiervan hebben wij de originele mallen en tevens de kloppende hoekstukken met bijpassende lijsten.

© Copyright 2024 Stuc bv | Alle rechten voorbehouden.